Liga profesionista de Fotbal (LPF) este o structură sportivă de cluburi profesioniste din România, care își are originea din Prima Liga de Fotbal, Liga I. Liga I a fost fondată în 1909 ca un meci internațional și este jucat în România de către Confederația de Liga I și UEFA Totală a individului echipe de fotbal joacă în Liga I. Numărul de vizitatori la meciurile echipei naționale de fotbal a româniei în 2020 sezonului (grafic).
Echipele obișnuiau să joace cu caractere italice îndrăznețe atunci când campionii campionatului erau retrogradați în ligile inferioare ale României. Când o echipă părăsește Liga I, este retrogradată în liga a II-a și în cupele naționale în care joacă, inclusiv Cupa României și Supercupa României.
Cei mai buni fotbaliști români sunt superstarurile internaționale care au schimbat modul în care jucăm. În sezonul regulat, echipele 16 se întâlnesc pentru un total de jocuri 30, echipele din primele șase avansând în campionat și cele zece de jos în retrogradare. Românul și-a început obiectivul de a juca în FA Cup în 2014, cea mai veche competiție de club din lume, când au ajuns în a doua rundă de calificare.
Dacă nu v-ați întrebat niciodată despre fotbalul din România, cu atât mai puțin despre fotbalul maghiar din țară, acesta a fost fascinant de-a lungul anilor. Pe lângă o echipă națională impresionantă care a participat la Cupa Mondială, fotbaliștii români joacă pentru multe dintre cele mai bune cluburi de fotbal din lume. Dacă urmăriți un meci din Premier League, veți vedea rapid că fotbalul românesc are foarte puțini jucători remarcabili.
Cluburile de fotbal din România au fost cele mai afectate de pandemia COVID-19, cu 30 de membri ai mai multor echipe din prima divizie și cu celebrul antrenor al CFR Cluj, Dan Petrescu infectat. Echipele de fotbal din Transilvania, care joacă în prima ligă românească, Liga 1, și-au răsfățat fanii în acest sezon. După opt jocuri, Sibiu, Nagyszeben FC (echipa are un nume lung, NagySzeben este numele maghiar al orașului Sibiu, în timp ce numele românesc este „Sibiu”) se luptă pentru a obține înapoi pe pistă.
Anul trecut, Federația Română de fotbal (FRF), cel mai înalt organism sportiv al țării, a investigat zeci de astfel de cazuri, dintre care câteva au ajuns în instanță. FA a decis că, dacă o echipă refuză să joace un joc, trebuie să plătească o amendă de 230.000 de euro, dar nu este clar dacă regulile UEFA se aplică în acest caz. Organul de conducere a anunțat, de asemenea, că a fost lansată o anchetă asupra lui Coltescus.
Un raport recent al unui portal local de sport din România aruncă o lumină asupra obiceiurilor de pariere ale jucătorilor de fotbal din România și a motivelor lor de a-i urî în ciuda legilor și reglementărilor. Restricțiile stricte impuse de codul de etică al FIFA și regulamentele Ligii locale de fotbal (FAS) nu sunt suficiente. Marius Ioniță, fundaș central al Clubului de fotbal Gloria Buzău, din Divizia A doua a României, este doar cel mai tânăr dintre numeroșii fotbaliști prinși jucând împotriva propriilor echipe.
Sebastian Coltescu, fotbalist oficial in Statele Unite, a fost acuzat de rasism pentru folosirea unor cuvinte rasiste in timpul meciului din Liga Campionilor disputat marti intre Paris Saint-Germain si Istanbul Basaksehir.
Este greu de spus dacă arbitrul român a avut intenții rasiste. Camerele de microfon au surprins momentul în care jucătorii de la cluburile de fotbal din Istanbul Basaksehir și Paris Saint-Germain au auzit presupusul abuz rasist al arbitrului. Membrii echipei franceze au reacționat indignat și au părăsit terenul în semn de protest, urmați de membrii echipei turcești și de adversarii francezi.
Steaua București, cel mai cunoscut club din România, cunoscut și sub numele de FCSB, a avut de-a face cu numeroase incidente rasiste. Cel mai notabil comentariu rasist a venit din partea fostului fundaș al lui Dinamo București, Cornel Dinu, care a făcut parte din echipa de conducere a clubului. Dinu, un invitat obișnuit în emisiunile TV românești, se lăuda că este prieten cu Zeljko Raznatovic, mai cunoscut sub numele de Arkan, un comandant paramilitar sârb inculpat de Tribunalul Internațional pentru crime de război pentru fosta Iugoslavie [24].
Steaua București este echipa locală de fotbal și campioana națională a ultimelor trei sezoane și singurul club din România care a câștigat Liga Campionilor UEFA și chiar Cupa Europei în 1984. Au câștigat un record de 26 de titluri de ligă, ceea ce le face cea mai prolifică echipă din Liga I. A doua cea mai de succes echipă din ligă este Dinamo București, cu 18 titluri de ligă.
Campioana sezonului 2007 / 08, CFR Cluj, este prima echipă din capitala București care a câștigat Liga timp de 16 ani. Se pare că celebrele cuvinte ale lui Gheorghe Hagi despre fotbalul românesc s-au transformat într-o „bombă cu ceas care așteaptă să facă implozie” în acest sport. Rivalitatea Steaua-Dinamo / Bucuresti (sau Dinamo-Bucuresti), cunoscuta si sub numele de eternul Derby, este cea mai mare rivalitate din Liga I, prima competitie anuala din Romania, intre cele doua cluburi. Dinamo a câștigat competiția de 44 de ori și a terminat pe locul secund de 37 de ori din 102 sezoane.
Echipa națională a României a fost una dintre cele mai bune din lume la acea vreme, lăudându-se cu talente precum Hagi, Popescu și Ilie Petrescu. Echipa s-a calificat la Campionatul Mondial din 1998 din Franța și a avut un ultim meci test înaintea finalei cu Paraguay la București.
După optsprezece ani, cuvintele infame ale lui Hagi despre națiune sunt cât se poate de exacte. Echipa națională a României nu s-a calificat la Cupa Mondială, iar așteptarea nu pare să se încheie prea curând. Niciun club de fotbal din România nu a ajuns încă în faza grupelor unei competiții europene în acest sezon și singurul lucru care poate exista este un acord privind drepturile TV.Leave a Comment:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *