Echipa națională de fotbal a României este o echipă de fotbal care reprezintă România în competițiile internaționale și este supervizată de Federația Română de Fotbal. Este ultimul nume propriu de pe lista celor care apar in el: Ianis Hagi, fiul lui Gica Hagi insusi, Razvan Marin, Florinel, mananca, semneaza, Stroke, Carnet de cecuri, Genk, Standard Liege, Steaua, Bucuresti. Cel mai bun rezultat al echipelor naționale a fost la Cupa Mondială FIFA, când au fost clasați în Chile în 1954.
România este una dintre singurele patru echipe naționale din Europa (celelalte trei sunt Belgia, Franța și Iugoslavia) care au participat la prima Cupă Mondială din 1930. Echipa națională de fotbal a României a participat la un Campionat European, unde s-a clasat pe locul secund în Franța în 1956. Echipa națională a fost fondată de Federația Română de Fotbal și a fost creată la treisprezece ani după primul meci împotriva Iugoslaviei, pe 8 iunie 1922, în care a jucat 1: 1.
România s-a calificat la edițiile 1934, 1938, 1970, 1990, 1994 și 1998. Conduși de playmaker-ul Gheorghe Hagi, triumful României la Cupa Mondială din 1994 i-a făcut să ajungă în sferturile de finală. 1 remiză în prelungiri acasă împotriva Finlandei, România și-a asigurat locul în finală cu o victorie comandantă 3: 0 asupra Insulelor Feroe.
România a ajuns în faza eliminatorie a turneului după tragerea la sorți cu Franța, Elveția și Albania în grupa E. pentru a treia oară în tot atâtea turnee, România a ajuns în finală și a pierdut în finală. De această dată împotriva Franței, golurile lui Jacques Foix și Michel Leblond au menținut seceta titlului României, Franța câștigând titlul de Campioană Europeană.
După o previzibilă victorie cu 4-1 în fața Albaniei, România a sărbătorit la București o puternică victorie cu 9-0 în fața Finlandei. Sub noua conducere, Federația Română de fotbal a ordonat rebrandingul „Cupei României la fotbal”, o competiție de lungă durată deschisă tuturor cluburilor de fotbal din România, indiferent de rangul acestora. România s-a calificat din grupa sa la Campionatul European din 1976, unde s-a calificat cu o remiză impresionantă, 1-1, în deplasare, în Spania.
Noua poziționare reflectă modul în care fotbalul împuternicește comunitățile locale și Cupa României – competiția de lungă durată deschisă tuturor cluburilor de fotbal din România-cu abordarea sa de bază. În luna aprilie, Federația Română de fotbal a lansat Academia Națională de fotbal (NFA), care își propune să devină un important furnizor de programe educaționale în sportul românesc. Academia intenționează să construiască capacitatea de pregătire specializată și să contribuie la profesionalizarea specialiștilor sportivi.
Scopul Academiei Naționale de fotbal (ANF), care își propune să devină principalul furnizor de programe educaționale în sportul românesc, este de a contribui la dezvoltarea organizațiilor sportive care susțin dezvoltarea durabilă a fotbalului în țară. În afară de puținele centre de dezvoltare ale Federației Române de fotbal, nu există academii sau ligi găzduite. Există un mare risc pentru echipa națională dacă sute de români sub 16 ani care joacă pentru țara lor adoptată se mută în străinătate, ceea ce este cunoscut sub numele de „probleme”.”.
România a făcut ceea ce trebuie înlocuindu-l pe Piturca cu Lucescu și există toate șansele unui viitor mai luminos pentru echipa națională. Este o mică consolare că România poate produce în continuare jucători buni fără a-și pierde talentul cel mai bun, care nu au reușit să se întoarcă acasă. Ruben De La Barrera, care simte presiunea de a-l înlocui pe legenda fotbalului românesc Gică Hagi, se bucură de a doua sa vrajă la conducerea lui Al Ahli din Qatar.
Ruben De La Barrera sărbătorește victoria cu FC Viitorul ca antrenor al Astrei la începutul sezonului, după două egaluri și două înfrângeri. Scopul este de a consolida Qatari Al-Ahli ca fiind unul dintre cei mai buni din țară și de a avea o prezență permanentă în competițiile europene. Pe termen mediu, ar trebui să existe jucători de tineret care să poată juca în Premier League în Italia, Spania și Anglia.
Liga profesionista de Fotbal (LPF) este o structură sportivă de cluburi profesioniste din România, care își are originea din prima liga de fotbal, Liga I. Se pare că Gheorghe Hagi este celebru cuvinte, ‘fotbalul românesc este ca o bombă cu ceas de așteptare pentru a exploda, se va adeveri la un moment dat.’.
Echipa națională a României a fost una dintre cele mai bune din lume la acea vreme, lăudându-se cu talente precum Hagi, Popescu și Ilie Petrescu. România s-a calificat la Campionatul Mondial din 1998 din Franța și a avut un ultim Amical înainte de finala cu Paraguay de la București. Meciul a avut loc pe Stadionul Steaua București pe 3 iunie.
Sebastian Coltescu a fost acuzat de rasism în urma comentariilor sale ca al patrulea oficial în timpul meciului de marți din Liga Campionilor dintre Paris Saint-Germain și Istanbul Basaksehir. Membrii echipei turcești au reacționat furios și au ieșit de pe teren în semn de protest, urmați de membrii adversarilor lor francezi. Este greu de spus dacă arbitrul român a avut intenții rasiste.
Steaua București, cel mai cunoscut club din România, cunoscut și sub numele de FCSB, a avut de-a face cu numeroase incidente rasiste. Cel mai notabil comentariu rasist a venit din partea fostului fundaș al lui Dinamo București, Cornel Dinu, care a făcut parte din echipa de conducere a clubului. Un invitat obișnuit la talk-show-urile televizate românești Dinu se lăuda că este prieten cu regretatul Zeljko Raznatovic, mai cunoscut sub numele de Arkan, un comandant paramilitar sârb condamnat pentru crime de război de Tribunalul Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie [24].Leave a Comment:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *