Este un proces mai complicat pentru echipele care joacă în ligile inferioare, dar relativ ușor pentru Bundesliga, care are cel mai mare prestigiu de pe continent. Conferința Europa, o ligă care se joacă în fiecare rundă de calificare, se luptă pentru locul trei în Europa League.
Câștigătorii Ligii Campionilor reprezintă Europa la Cupa Mondială a Cluburilor FIFA și la Supercupa UEFA. Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United și Tottenham sunt printre cele 12 cluburi care acceptă noua Superligă Europeană (ESL). Într-un pas seismic pentru fotbalul European li s-au alăturat AC Milan, Atletico Madrid, Barcelona, Inter Milano, Juventus și Real Madrid.
Super League este o ligă de 20 de echipe formată din 15 membri permanenți, restul de cinci membri ai Super League fiind format din Echipe care s-au calificat prin competiția internă a Europa League. Cele 20 de echipe concurează în două grupe de câte 10 Echipe fiecare, cu un program echilibrat de meciuri acasă și în deplasare pentru fiecare echipă din fiecare grupă. Ca și în Liga Campionilor, echipele care se califică pentru ESL vor consta din aceleași 15 Echipe ca anul trecut, în timp ce celelalte se vor califica automat.
Primele trei din fiecare grup de 10 Echipe s-ar fi calificat pentru sferturile de finală, în timp ce echipele de pe locul patru și al cincilea ar fi jucat un playoff cu două picioare pentru a se califica pentru etapa knockout. Un format knockout cu două picioare ar fi fost folosit pentru a juca ultimul meci de simplu pentru a încorona un campion.
FIFA a declarat că nu va recunoaște competiția dacă jucătorilor implicați li s-ar refuza șansa de a participa la Cupa Mondială. Forul european de conducere UEFA a reiterat acest lucru duminică, când a spus că jucătorii vor fi excluși din toate celelalte competiții la nivel național, European și internațional și împiedicați să reprezinte echipele lor naționale.
FIFA, organismul global de conducere al fotbalului, a condamnat formarea super ligilor, spunând că a contrazis principiile de bază ale solidarității, incluziunii, integrității și redistribuirii financiare echitabile ale Fifas. Acestea includ Cupa Mondială, care are loc la fiecare patru ani, și Liga Campionilor, care reunește cele mai bune cluburi europene în fiecare an. Uefa, care este responsabilă pentru fotbalul European în engleză, spaniolă și italiană și este organizația umbrelă pentru toate ligile de top din aceste țări, a co-semnat Declarația.
Un grup de 12 cluburi din unele dintre cele mai mari ligi din Europa au anunțat planurile de a crea o nouă competiție numită Super League. Premier League of England, cea mai vizionată ligă de fotbal din lume, a condamnat planurile Super League ca o „lovitură pentru speranțele a milioane de fani ai fotbalului care susțin cluburi mai mici din Anglia și din Europa. FIFA, organul de conducere al fotbalului internațional și UEFA au respins, de asemenea, planurile.
Echipele implicate au spus că, dacă este posibil, vor forma o versiune feminină a Super League și că vor continua să joace în ligi interne, cum ar fi Premier League și La Liga. Mai mult decât formatul, întrebarea era dacă echipele vor juca în Liga Campionilor UEFA și ce parte din venituri vor obține. Noul Super League model ar fi o schimbare care ar putea fi susținute prin privarea Liga Campionilor dintre cele mai atractive și de succes echipe și alimentând cele mai bogate cluburi în propria lor închise concurenței și, astfel, schimbul de miliarde de dolari în venituri anuale între ele.
Și, bineînțeles, UEFA Reține 160 de milioane de euro din premiul de 2,05 miliarde de euro al Ligii Campionilor, iar alte 60 de milioane de euro sunt folosite pentru a subvenționa cluburile din Europa League care nu au reușit să se califice în Liga Campionilor.
£650million generate de Liga Campionilor nu, prin definiție, du-te la primele 20 de cluburi. În schimb, cele 12 cluburi cu cele mai mari câștiguri din Liga Campionilor câștigă €200m și obțin o reducere a super ligilor. Există 32 de echipe în Premier League și 20 în Super League.
Există o problemă, deși, și că este problemele datoriei de Manchester United și Liverpool. PSG este unul dintre cele mai bogate cluburi din lume, iar Lyon, care a terminat primele trei de cinci ori în ultimele opt sezoane, se află în prezent în afara topului 20. Comparând primele cinci ligi de fotbal din Europa este unul dintre acele puncte de discuție care apare la fiecare câteva luni, și este deosebit de relevant pentru cei care aleg să oprească fotbal și paria pe week-end.
Anii 2010 nu au fost un deceniu mare pentru Premier League pe scena europeană, cotele de pariuri pentru cluburile engleze pierzând o anumită greutate de-a lungul deceniului. Cluburile engleze au depășit cu mult forța principală la sfârșitul anilor noughties, cu un Manchester United în scădere, schimbările din Manchester City și tulburările generale de la Chelsea, arătând eforturi slabe în afacerile continentale.
După ce, la un moment dat, Liga de fotbal a fost liga de fotbal de top din Anglia. Dar 20 de ani mai târziu, cluburile din Premier League s-au retras în masă pentru a se alătura nou-createi Premier League în căutarea mai multor bani.
De-a lungul timpului, Liga de fotbal a devenit una dintre cele mai profitabile competiții sportive din lume. Pe lângă Bundesliga, cea mai de succes ligă este UEFA Champions League, cea mai importantă competiție europeană de cluburi din fotbal. Ca și Premier League, EPL s-a schimbat dramatic în ultimii 20 de ani și a devenit recent o alternativă fantastică pentru fanii hrăniți de stagnare în vârful Premier League-ului englez.
Liga Campionilor UEFA – cea mai importantă competiție europeană de club din fotbal – se bazează pe decizia că, pe lângă proprietarii și foștii câștigători ai Ligii Campionilor, vor participa campionii celor mai bune zece națiuni, cele șase echipe clasate pe locul doi, cele mai bune șase echipe clasate pe locul trei și cele mai bune patru echipe. Dacă titularii se califică prin poziția lor în ligă, acest lucru deschide posibilitatea ca un club suplimentar dintr-o altă ligă să se alăture automat.Leave a Comment:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *